Laos - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Femke Stoverinck - WaarBenJij.nu Laos - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Femke Stoverinck - WaarBenJij.nu

Laos

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Femke

16 December 2009 | Thailand, Bangkok

Hoi allemaal,

Hier is dan, met enige vertraging, mijn verhaaltje over Laos.

Laos was prachtig, super mooi natuur, enorme bergen, groene valleien, grote rivieren, maar een zeer arme bevolking. De hoofdstad Vientienne stelt dan ook niets voor, we hebben er ook voor gekozen om vanaf hier direct naar Vienvianne te reizen. Dit is een plaats waar alle toeristen heen gaan, en dat was duidelijk merkbaar. Het was zeker een hippie-gebied en alles is mogelijk!!

Vanaf Don Muang (het dichtsbijzijnde treindstation) namen we de nachttrein naar de laatste halte in Thailand. Daar aangekomen met de TukTuk naar het grenskantoor om een Visa voor Laos aan te vragen. En vanaf daar weer in een busje naar de daadwerkelijke grensovergang (dat duurde enorm lang!!!). Toen we daar eindelijk doorheen waren, weer in een andere bus. En hier kwam het, onze eerste ervaring met een land waar, net zoals in Nederland aan de rechterkant wordt gereden. Ik lachte me dood toen ik het stuur aan de andere kant zag zitten en Sam, Colette en ik waren erg verward toen het busje ging rijden, want voor ons gevoel reed hij helemaal verkeerd (we dachten dan ook steeds, ga toch naar links!!) En met dat busje werden we naar de hoofdstad gebracht, daar overstappen op een 3 uur durende busrit naar Vienvianne.

En dan moet ik je even zeggen, dat Laos dus arm is...de wegen zijn dan ook niet zoals wij dat kennen. Het is wel van asvalt, maar snelwegen kennen ze niet. En de bus waarin je zit is natuurlijk ouderweds waarbij de ramen in het raamwerk rammelen en het voelt een beetje als een fiets met een lekke band --> geen dempingen. Maar dit maakte de reis voor mij absoluut niet ongemakkelijk...het is juist heel interessant om te merken dat wat in Nederland verboden is vanwege 'veiligheidsredenen' in andere landen gewoon de gang van zaken is en er gaat helemaal niets fout.

De volgende dag hadden we een tour gedaan. We gingen met een pick-up truck (je ziet mij op 1 van de foto's aan de truck hangen ;) ). Eerst hebben we een grot bekeken, en vervolgens gingen we in rubberen banden, drijvend op het water de grotten in. Dit was super cool, pikdonker, koud en daar zit je dan, netjes opgevouwen in je rubberen band, een dokterslamp om je hoofd gebonden met een elektrisiteitskast om je nek om dat ding te verlichten en je waterproof tas met persoonlijke spullen. En de gids maar lachen als wij weer gilden omdat we iets voelden in het water, of met onze kont over de bodem schraapte of bijna klem zaten tussen de rotsen.

Na deze trip gingen we naar DE rivier. De reden waarom toeristen naar vienvianne komen is: op een rubberen band de rivier af dobberen en onderweg overal stoppen bij barren die eruit zien als constructie-steigers, om daar dronken te worden ;).
Wij gingen deze rivier af met een kano, super leuk. Maar de rit was in totaal 10 km, dus femke had spierpijn! Onderweg kwamen we vrienden van de gids tegen die ons biertjes gaven! En het was prachtig, heel veel natuur gezien, jungle-achtig, limestone rotsen die kaarsrecht omhoog gaan bedek met groene vegetatie en alles was zo verlaten.
TOTDAT we een bocht maakten en jawel hoor: Keiharde westerse popmuziek, een muur van blanke mensen (waar het zonlicht vanaf kaatste, zo wit) en wij die met onze mond open in de kano zaten!!
Ook wij moesten eraan geloven, kano uit, de 'bar-constructie' op en emmers met cocktails drinken.
En het gaafste was wel dat bij elke bar een soort van schommel is, waarmee je de rivier in gelanceerd wordt. MAAR uiteraard, dit is Laos, niet geheel zonder gevaren, want de river is niet overal even diep!!!!
Sam en ik hebben het gedaan. Jeetje, was wel eng....die houten constructie op klimmen en daar sta je dan...allemaal schreeuwende/zingende dronke mensen onder je...en jij moet aan dat touw gaan hangen en je laten vallen..en er maar vanuit gaan dat het diep genoeg is waar je je laat vallen ;)
Maar alles is goed gegaan....super leuke ervaring!

En de volgende dag moesten we alweer richten de hoofdstad en 's avonds weer met de nachttrein terug.

Laos was geweldig, werkelijk alles is mogelijk, het is een arm land, mensen zijn niet zo gastvrij als de Thai, overal is drugs verkrijgbaar (zou je niet denken!), en de barren/restaurants zijn allemaal op verhogingen. Zodat je als gast erop klimpt (nadat je je schoenen hebt uitgedaan) en heerlijk kunt onderuit hangen.

Hieronder is de link met fotos van Laos (incl ondertiteling bij de foto's ;) )

(ps als de link niet dirct werkt, kopieer dan alles en open een nieuwe internetpagina en plak het in de adresbalk...dat werkt bij mij tenminste wel...hopelijk bij jullie ook)

De reden dat je ons soms met lange broek/trui ziet waren de malaria muggen!!! ;)

Vandaag ga ik met 3 vrienden naar het Zuiden om de stranden te verkennen....rond de 26e/27e ben ik weer terug.

Liefs

Femke

• 16 December 2009 - 12:27

Josje:

Hoi Femke,

Goed dat je er zoveel uithaalt, uit deze reis. Weet je nog dat we het hadden over de weekendmarkt in Bang Kok?
    Leuk dat je daar nu ook geweest bent. Super boeiend al die andere werelden. Veel plezier nog en hartelijke groet,

Josje

• 18 December 2009 - 17:05

Tim:

Hey lieverd!

Klinkt allemaal super! Je geniet duidelijk van je tijd daar, en maar goed ook!

Ondertussen tel ik wel af om je weer te zien. We zullen er eens een leuk avondje van maken bij terugkomst!

Geniet van je laatste weken en tot snel schat!

Dikke kus!

• 19 December 2009 - 15:48

Wilma S.:

Super leuk weer wat van je te lezen.
    Kan de foto`s niet zien er kan niks open geklikt worden,maar fijn dat je het nog altijd leuk hebt.
    Geniet van de laatste weken en tot de 8e.
    Knuffel uit een steenkoud stadje brrr -15!!

• 23 December 2009 - 17:42

Jeannet:

Ha die Femke

Het blijft leuk om te lezen. Je kunt het ook zo levendig vertellen, we zien het soms zo voor ons; lekker ronddobberen in een rubberen band en maar genieten van al het moois om je heen.
    We wensen je fijne feestdagen en vragen ons af of en hoe dat daar gevierd wordt ?
    groetjes.
    Fam. Stoverinck Zieuwent

• 24 December 2009 - 13:29

De Beertjes:

Hoi Femke

Heel leuk dat wat je verteld. Wij hebben geprobeerd om de foto's te openen maar er zitten volgens de site geen foto's in. Wij waren erg benieuwd hoe jij met je vrienden de rivier ben afgegaan en hoe de barretjes waren. Misschien bij de volgende reisverslag. Van oet Grolle een fijne kerst en een goede start in 2010.De Beertjes